Algemene kenmerken
Vissen zijn zachtaardig, vriendelijk en hebben de behoefte om aardig gevonden te worden. Ze zijn niet opdringerig, hebben belangstelling voor anderen en hebben opvallende, sprekende en stralende ogen.
Vissen doen regelmatig dingen die nadelig voor ze zijn. Ze willen iets ondernemen maar kunnen door gebrek aan zelfvertrouwen precies het tegenovergestelde doen, vaak op het moment dat ze positief en zelfverzekerd proberen te zijn.

Persoonlijkheid
Vissen zijn vaak dromerig, vriendelijk en hulpvaardig. Ze hebben moeite de werkelijkheid onder ogen te zien. Vissen hebben behoefte aan rust en vrede en zijn daarom geneigd zich als een kluizenaar in hun eigen wereldje terug te trekken.

Hobbies en vrije tijd
Vissen houden van ongeplande vakanties; dus lekker ongedwongen rondreizen, al dan niet per vliegtuig. Maar ook rustiger activiteiten als balletdansen, bloemschikken en vissen(!) zijn erg geliefd.

Symboliek
Planten paardebloem, lindebloesem, mos, kortsmos, waterlelie en anjer
Bomen linde, berk, moerbeiboom, kastanje, eik en es
Kruiden salie en steenbreek
Specerijen koreander en kaneel
Edelsteen maansteen
Metaal platina, tin en titanium
Dieren dolfijn, walvis, bruinvis

Ascendant is 'Booschutter'
Vissen met Boogschutter als ascendant zijn gericht op de buitenwereld en maken een eerlijke, vriendelijke en idealistische indruk. Ze houden ervan hun horizon te verbreden door reizen of kennis te vergaren. In wezen zijn ze een zoekers, mensen die altijd op zoek zijn naar een nieuw doel om na te kunnen jagen, en de jacht op dat doel schenkt hen vaak meer bevrediging dan wanneer het beoogde uiteindelijk is bereikt. Op dat moment is de glans er al bijna af en kijken ze alweer om zich heen op zoek naar de volgende uitdaging. Voor deze vissen kan het soms heel moeilijk zijn de kloof tussen wat is en wat zou kłnnen zijn te verdragen. In een intiemere relatie kunnen ze geneigd zijn tot een voortdurend heen en weer zwenken tussen de drang naar vrijheid en de behoefte aan gebondenheid en innerlijk blijven ze eigenlijk altijd een vrijgezel. Andere mensen zijn niet altijd gediend van hen soms tamelijk moraliserende manier van iets verkondigen (bij voorkeur De Waarheid..).